Uitgerust wakker worden

woensdag 30 november 2011

Slaapklachten oplossen

Loop jij ook al langer rond met slaapklachten zonder dat er een goede oplossing is en wil je daar verandering in brengen? Lees dan hier wat je kunt doen.

Geen erkenning
In mijn praktijk in Doorn help ik veel mensen met slaapklachten beter te slapen. Wat mij vaak opvalt is dat mensen al jaren rond lopen met klachten en geen of weinig gehoor krijgen bij hun huisarts. In enkele situaties heeft dat zelfs geleid tot ontslag wegens disfunctioneren (!) en een langdurige werkloosheid. Dat is jammer en onnodig. Er is namelijk vaak veel te doen aan slapeloosheid. En dat houdt niet in dat je dan maar aan de slaappillen moet. Juist liever niet. Met behulp van neurofeedbacktraining, de juist gekozen voedingssupplementen en door informatie en slaapcoaching kan je een hoop bereiken.

Neem actie
Dus: als je al langer rond loopt met slaapklachten en geen bevredigende oplossing hebt gevonden .......... neem dan het heft in eigen hand en lees verder.

Hoe ontstaan slaapklachten nu eigenlijk? Heel vaak begint het bij een wat langere stressvolle periode. Er gebeurt iets in je leven waar je van onderste boven raakt. Je slaapt slechter, wordt een paar maal per nacht wakker, gaat liggen piekeren, etc. etc. . Op een bepaald moment zijn je hersenen gewend aan dat patroon van steeds wakker worden en moeilijk inslapen. Als je persoonlijke situatie wijzigt blijven je hersenen het oude patroon vast houden, waardoor je de klachten blijft houden die je al had, ook al is je leven inmiddels anders.

Brein resetten
In zo'n situatie moeten je hersenen als het ware 'gereset' worden. De oude neurale paden moeten worden losgelaten, zodat nieuwe neurale paden kunnen worden gevormd. Waardoor je met een nieuw programma verder kunt. Neurofeedbacktraining kan daar bijzonder goed bij helpen, eventueel aangevuld met 'slaapcoaching' om je nog meer te helpen oude patronen lost te laten.

Breinchemie in balans brengen
In andere situaties is de oorzaak van slapeloosheid gelegen in de hersenchemie die uit balans is. Bepaalde stofjes zijn er te weinig of juist te veel. Soms is dat al van kinds af aan. In dat geval kan de aanpak met juist gekozen voedingssupplementen, erop gericht om de hersenchemie te optimaliseren uitkomst bieden.

Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden. Je hoeft er dus niet mee te blijven rondlopen. In de gratis online slaapcursus geef ik nog veel meer informatie en adviezen over hoe je beter kunt leren slapen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten